Jak pomóc?

Prowadzenie Fundacji ESPA oraz realizowanie wielu działań i projektów wymaga od nas wielu środków finansowych i ogromnego nakładu pracy. Jeśli podoba ci się to, co robimy – możesz wspomóc naszą działalność.

Jak możesz pomóc?

Dokonując jednorazowych lub systematycznych wpłat na dowolną kwotę na konto Fundacji:

• kiedy w tytule przelewu jest wskazany konkretny cel przeznaczamy pieniądze na ten cel, zgodnie z wolą darczyńcy
  • kiedy w tytule przelewu nie ma wskazanego konkretnego celu np. wpłata na cele statutowe przeznaczamy pieniądze na cele statutowe tj. na prowadzenie działań i funkcjonowanie fundacji

Prawidłowe wpłaty na konto Fundacji powinny wyglądać następująco:

Nazwa odbiorcy:
Fundacja ESPA
ul. Złotoryjska 65/3, 59-220 Legnica

Numer rachunku odbiorcy w PLN:
Bank Pekao S.A.: 42 1240 1473 1111 0010 1165 6123

Tytułem:
Darowizna

Przekaż darowiznę online

Darowizna

Możesz wesprzeć nas poprzez szybkie płatności online za pośrednictwem tpay. Wystarczy wprowadzić dowolną kwotę darowizny, kliknąć w przycisk “wpłacam” oraz wprowadzić dane do płatności i wybrać bank, płatność kartą lub transakcję BLIK.

Kategoria:

Zakup torbę – cegiełkę

Partia ekologicznych toreb z naszym logotypem. Możesz nas wesprzeć wykupując cegiełkę za 10 złotych, do każdej z nich dokładamy torbę!

Zakup cegiełki możliwy jest w naszych oddziałach:

• Legnica
  • Mysłowice
  • Szczecin
  • Nysa
  • Warszawa

Przekazując swój 1% podatku:

Należy wypełnić odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym (PIT-28, PIT-36, PIT-37 itp.). Po wyliczeniu, ile podatku będziemy mieli do zapłacenia, w ostatnich rubrykach zeznania podatkowego wpisujemy nazwę – Fundacja ESPA i numer pod jakim Fundacja widnieje w Krajowym Rejestrze Sądowym – KRS 0000060638.

Wpisujemy także kwotę, którą chcemy przekazać dla Fundacji ESPA. Kwota ta może być mniejsza lub równa kwocie wyliczonej jako 1 % podatku należnego – szczegółowe instrukcje są w formularzach zeznań podatkowych. Te pieniądze zostaną przekazane przez urzędy skarbowe na konto Fundacji w terminie do 31 lipca bieżącego roku.

100% otrzymanych wpłat przeznaczamy na pomoc

Wszystkie wpłacone środki przez darczyńców przeznaczane są bezpośrednio na realizację programów i projektów Fundacji. Nie finansujemy z darowizn kosztów działalności administracyjnej (na ten cel pozyskujemy środki z grantów i środków celowych). 100% wpłaty przeznaczane jest na pomoc beneficjentom Fundacji.