Przygoda na Dzikim Zachodzie

Jest w Europie takie miejsce, w którym westernowa atmosfera i prawie identyczne jak na Dzikim Zachodzie warunki pozwalają na przeżycie prawdziwej kowbojskiej przygody – Western City „Lone Star“ w Höör, u naszych szwedzkich sąsiadów. Położony w leśnej, malowniczej scenerii ośrodek wybudowany został i urządzony w sposób, który imituje idealnie warunki życia na Dzikim Zachodzie. Prowadzony przez grupę fascynatów kowbojskiego życia, ludzi z wielką pasją, zapewnia osobom go odwiedzającym rozrywkę na najwyższym poziomie. Wśród atrakcji m.in. jazda konna, spływy kajakowe, strzelanie z łuku, basen, tańce kowbojskie, zabawa przy prawdziwej muzyce country, i wiele innych…

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w letnich wyjazdach Fundacji ESPA w 2020 roku. Za każdym razem nasze wyjazdy cieszą się dużym zainteresowaniem.

Młodzież może wziąć udział w Młodzieżowym Obozie Chrześcijańskim a dodatkowo każdy może przedłużyć swój pobyt o udział w Festiwalach.

Zapraszamy!

Informacje szczegółowe:

ZAKWATEROWANIE

Ośrodek „Lone Star“ położony jest na terenie leśnym. Dysponuje kilkoma budynkami, w stylu wzorowanym na architekturze Dzikiego Zachodu. W budynkach znajdują się pokoje wieloosobowe. Aby wskazać osoby, z którymi uczestnik chciałby być zakwaterowany, należy wpisać ich dane, wypełniając formularz zgłoszeniowy.

TERMINY wyjazdów w 2021r:
  • I TURNUS:
  • II TURNUS:
  • OBÓZ MŁODZIEŻOWY:
  • FESTIWALE:

REJESTRACJA

Aby wziąć udział w obozie należy wypełnić stosowny do wybranego turnusu formularz zgłoszeniowy. W przypadku zgłoszeń rodzinnych należy podać dane każdego uczestnika wyjazdu wraz z datą urodzenia.

Opłata rejestracyjna w wysokości 200zł za każdego uczestnika powinna zostać wpłacona od razu lub niezwłocznie po przesłaniu zgłoszenia, najpóźniej w terminie do 5 dni od rejestracji na niżej podany, dedykowany numer rachunku Fundacji. Brak zaksięgowanej opłaty może skutkować usunięciem rejestracji.

Po wypełnieniu formularza należy spodziewać się potwierdzenia, przesłanego na podany w zgłoszeniu adres email, w przypadku jego braku należy skontaktować się z organizatorem lub dokonać ponownego wypełnienia formularza.

Uwaga!

Opłata rejestracyjna w wysokości 200zł od osoby jest bezzwrotna. W przypadku rezygnacji uczestnika nie ma możliwości zwrotu tej opłaty.

Rezygnacja oraz zwrot części pieniędzy za obóz (bez opłaty rejestracyjnej) jest możliwa najpóźniej do dnia ………….., po tym okresie nie ma możliwości otrzymania zwrotu wpłaconych środków i wyjazd uczestnika staje się gwarantowany.

Koszty:

KOSZT UCZESTNICTWA

• zł – osoba dorosła oraz dziecko, które ukończyło 12 lat
  • zł – dziecko w wieku 4-12 lat
  • zł – dziecko do lat 3

Cena obejmuje: transport autokarem z Legnicy oraz promem na trasie Świnoujście – Ystad, zakwaterowanie, pełne wyżywienie, wycieczki, gry plenerowe, zajęcia rekreacyjne i wiele niespodzianek. Możliwy jest również transport z Mysłowic dla I Turnusu, za dodatkową opłatą.

Ukończony wiek dziecka określa jego data urodzenia przed datą rozpoczynającą obóz, nie rocznik.

opcjonalnie:

• 0zł* – udział w Festiwalach
  • zł* – udział w obozie młodzieżowym

*w razie potrzeby trzeba będzie pokryć koszty swojej podróży

Możliwa zniżka:

Rodzina będąca w systemie pieczy zastępczej jest upoważniona do zniżki w wysokości 50% od dziecka powyżej 3 lat, od osoby dorosłej i dzieci powyżej 12 lat. W celu uzyskania zniżki prosimy o kontakt z organizatorem.

Najmłodsze dzieci (do 3 lat) nie są objęte żadną zniżką z uwagi na przyjętą minimalną opłatę.

Opłatę za obóz można wpłacić jednorazowo lub rozbić sobie na możliwe raty.

Pozostała opłata za obóz (po uprzednim opłaceniu opłaty rejestracyjnej) możliwa jest w dwóch równych ratach w terminach:

..

.. – ostateczny termin wpłaty pozostałej części opłaty

W przypadku wpłaty z rachunku innego niż osoby zgłaszającej, prosimy o informację mailową w tej sprawie. W treści przelewu proszę opisać kogo dotyczy wpłata.

Numer rachunku do wpłat:

Fundacja ESPA

Wpłata tytułem: „Szwecja – imię i nazwisko

FORMULARZE REJESTRACYJNE

DODATKOWE INFORMACJE I WYDARZENIA

UDZIAŁ W FESTIWALACH

W terminie 11.07. – 18.07. odbywają się w Szwecji Festiwale, w których można wziąć udział uczestnicząc w wyjątkowych wydarzeniach, gdzie nasi przyjaciele z Kingdom Center mają swoje stoiska sprzedażowe oraz prezentują ośrodek oraz kulturę dzikiego zachodu. W Festiwalach mogą brać udział całe rodziny jak i młodzież. Młodzież do lat 18 musi być pod opieką osoby dorosłej. Więcej na temat Festiwali można dowiedzieć się telefonicznie, pod numerem: 604 970 790.

Udział w Festiwalach jest nieodpłatny.

CHRZEŚCIJAŃSKI OBÓZ MŁODZIEŻOWY

Wspaniała możliwość dla młodzieży, aby spotkać się z rówieśnikami z krajów Europy i nie tylko! Obóz młodzieżowy jest dla osób, które ukończyły 15lat. Ponieważ odbywa się on w tym samym czasie co obóz rodzinny, warunkiem udziału osób poniżej 18 lat jest obecność opiekuna na obozie rodzinnym. Obóz jest dla osób posługujących się językiem angielskim w stopniu minimum komunikatywnym.

WOLONTARIAT

Podczas każdego turnusu obozu rodzinnego potrzebne są osoby chętne do pomocy przy obsłudze obozu. Poszukujemy osoby chętne do pomocy przy wydarzeniu. Wymagana jest znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym. Wolontariusz może uczestniczyć w każdym turnusie obozowym oraz w Festiwalach. Osoba ta będzie odpowiedzialna za pomoc: w koordynacji dyżurów, wycieczek, zabaw z dziećmi i rodzinami, inne wg potrzeby organizatorów. Wolontariusz zgłasza się poprzez formularz, tak jak uczestnik, zaznaczając w uwagach chęć udziału w wolontariacie.

Wolontariusz otrzymuje zniżkę 50% w stosunku do pełnej opłaty. Zanim osoba zdecyduje się na wolontariat wymagana jest rozmowa z organizatorem, w tym celu prośba o kontakt pod numerem telefonu: 604 970 790.

W razie jakichkolwiek pytań dotyczących zgłoszeń itp., można kontaktować się z Fundacją:

Iwoną Palimąka – telefonicznie: 508 156 792 lub mailowo: iwona@norpal.pl
Norbert Palimąka – telefonicznie: 604 970 790 lub mailowo: norbert@norpal.pl

ORGANIZATOR

Organizatorem wyjazdu jest Fundacja ESPA. Każdy z uczestników bierze udział w wyjeździe
na własną odpowiedzialność a w przypadku dzieci wyłącznie pod opieką i odpowiedzialnością osoby dorosłej.
Dodatkowe informacje można uzyskać:

– pisząc na adres: espa@fundacjaespa.org

– telefonicznie, pod numerem: 508 156 792