Chcesz nas wesprzeć?

Od czego się zaczęła nasza misja?

Cała historia rozpoczęła się w sierpniu 2010 roku kiedy Norbert Palimąka przebywał w Haggai Institute na Hawajach, miejscu szkoleń dla liderów i przywódców i poznał JayJay’a Lizarondo, człowieka z wielką pasją i ogromnym sercem do niesienia pomocy. Opowiadał mu o ubogich dzieciach na Filipinach, rodzicach którzy nie mają pracy i pieniędzy na utrzymanie swoich rodzin. To wtedy pierwszy raz Norbert zobaczył filmik video o Mary Rose, dziewczynce żyjącej w skrajnym ubóstwie, pracującej na wysypisku śmieci. Długo nie mógł się otrząsnąć po tym co zobaczył. Im dalej nad tym rozmyślał, tym bardziej rodziła się w nim chęć pomocy takim ludziom, było to wyjątkowe uczucie. Poniżej jest filmik o Mary Rose, od której rozpoczęła się misja na Filipinach.

Adopcja Serca – Adopcja na odległość

Od roku 2011 pomagamy wspierać w edukacji dzieci na Filipinach, które pochodzą  z ubogich rodzin. Jest to dla nich realna szansa na wyjście z kręgu biedy i ubóstwa. Bez elementarnych podstaw pisania i czytania, nie mają szans na zdobycie pracy zarobkowej. Pomagamy dzieciom głównie z plemienia Dumagat. Rodzice bardzo są wdzięczni za tą pomoc.

Adopcja Serca to rozwiązanie dla dzieci z tych rodzin, których nie stać na przeniesienie swojego dobytku w miejsce bardziej cywilizowane, gdzie dziecko może podjąć naukę. Stając się rodzicem adopcyjnym wspierasz nie tylko dziecko, które dzięki edukacji ma szansę na przyszłość, ale również rodziców i całą społeczność.

Adopcja serca to akt miłości, który zapewnia dzieciom na odległość  godny start w przyszłość nie rezygnując z otoczenia najbliższych oraz ich miłości i wsparcia. Wybierając Adopcję na odległość stajesz się bezpośrednio zaangażowany w życie drugiej osoby na innym kontynencie.

DOŁĄCZ DO ADOPCJI SERCA

Poszukujemy osób, chętnych do tego aby wesprzeć jedno dziecko w nauce w szkole na okres jednego roku.

Miesięczny koszt utrzymania dziecka wynosi 95 zł.

Jeśli pragniesz zaadoptować dziecko na odległość, wypełnij formularz poniżej na stronie.

Będziemy wdzięczni za każdą, nawet najdrobniejszą darowiznę!

Fundacja ESPA

ul. Złotoryjska 65/3,
59-220 Legnica, Polska

Informujemy, że FUNDACJA ESPA posiada osobny rachunek bankowy przeznaczony do wpłat na projekty związane z pracą na FILIPINACH.

Dane do przelewu

Bank Pekao S.A.

Do przelewów zagranicznych

IBAN PL22 1240 1473 1787 0010 3978 3238
SWIFT: PKOP PL PW

Chcesz nam pomóc?
Jeśli jesteś zainteresowany wsparciem naszego projektu „Adopcji Serca”, wypełnij proszę formularz poniżej!

PRZECZYTAJ uważnie zanim wypełnisz formularz:

• Jeśli zdecydowałeś się na Adopcję Serca, proszę o wypełnienie formularza poniżej.
  • W odpowiedzi na przesłany formularz wyślemy maila z informacjami na temat projektu wraz ze szczegółami dotyczącymi wpłat.
  • Prosimy o regularne wpłaty na konto zadeklarowane w formularzu w dogodnym dniu miesiąca. Dopiero po 3 płatności wysyłamy profil dziecka do wyboru.
  • W razie podjęcia decyzji o rezygnacji z Adopcji Serca przed zadeklarowanym w formularzu terminem (min. 1 rok) prosimy o informację na emaila: alinabhatti@fundacjaespa.org
  • Na podany w formularzu adres mailowy będziemy wysyłać cyklicznie aktualności z naszej pracy wśród dzieci na Filipinach.
  • Zwracamy się z prośbą o odpowiedzialną deklarację wsparcia dziecka. W oparciu o Twoją deklarację przyjmujemy dziecko do szkoły.
  • Jeżeli masz problem z wysłaniem formularza skontaktuj się z nami: alinabhatti@fundacjaespa.org
  • Po wypełnieniu i wysłaniu formularza powinieneś automatycznie otrzymać mailowo powiadomienie o przetwarzaniu Twojego formularza. Jeśli nie otrzymałeś powiadomienia ani emaila od nas to proszę skontaktuj się z nami na podany wyżej adres.
  • Dziękujemy za uważne przeczytanie wszystkich wskazówek, prosimy o wypełnienie formularza.